Quinta do Lago South

Offerte aanvragen Quinta do Lago South

  • Quinta do Lago, Almancil

Kenmerken voor Quinta do Lago South

  • 18 holes
  • Bosbaan

De golfbaan van Quinta do Lago South

De South Course is het kroonjuweel van Quinta do Lago. Ontworpen in 1974 door William Mitchell, die greens, tees en bunkers van Amerikaans niveau introduceerde in de Algarve. Al snel kreeg de baan een prestigieuze reputatie en werd hij een vlaggenschip in de European Tour, een favoriet onder Europese tour spelers. De 6.500 meter par 72 ligt tussen de dennenbossen, meren en wilde bloemen, met uitzicht op het serene Ria Formosa National Park.

Op de South Course werd acht keer de Portugese Open georganiseerd. In 1989 vierde Colin Montgomerie hier een legendarische overwinning. Hij won er  met 24 onder par, eindigde 11 slagen voor op de nummer 2 en brak het wereldrecord met een ronde van 63.

De status van het champions course zal de amateur-golfer echter niet ontmoedigen. Hoewel de 8e, 15e en 18e hole holes een échte test zijn voor spelers met een lage handicap, daagt de moeilijkheidsgraad van de golfbaan golfers van alle niveaus en niveaus uit. Nauwkeurige tee-shots zijn essentieel voor het bereiken van de greens, omdat de verscheidenheid aan doglegs en strategisch gelegen gevaren de moeilijkheidsgraad van de koers vergroten. De eerste negen holes, die zich een weg banen door het park, geven de voorkeur aan een draw. Terwijl de tweede negen, die rond het meer lopen, de voorkeur geven aan een fade van de tee.

De omgeving

De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal. Een typische strandbestemming volgens velen. Met beroemde rotsen als decor. Inhammen die je beschutten tegen de elementen. Met eindeloze goudgele stranden, helder, warm water en veel zon. Niet voor niets worden deze stranden geregeld tot de mooiste van Europa gekozen. Maar er is meer. Het is bijvoorbeeld ook een goede plek om te voet te verkennen, op een fiets, op een boot, op een surfboard of op een andere manier actief te zijn. Om de opmerkelijke natuur te ontdekken, of de rijke cultuur van de mensen te ontdekken die hier al lang voor de toeristen leefden.

Waar vissers ook nu nog in harmonie met de ruige kust en de zee leven. En landbouwers de heuvels bewerken voor talloze verse groenten. En waar grillige kurkeiken kurken leveren die veel van onze flessen wijn sieren. Al is het oogsten van kurk een uitstervend beroep. Net als dat van landbouwer. Waardoor de natuur weer langzaam de overhand krijgt. Waar zowel dieren en planten als de toeristen van profiteren.

Vroeger was de Algarve een provincie van Portugal, maar het behoort nu tot het district Faro. Wat ook de hoofdstad is. En Faro is voor de meeste toeristen de eerste kennismaking met deze streek.

Wat niet iedereen weet, is dat het landschap van Algarve zeer gevarieerd is. De kust ten westen van Faro heeft talloze indrukwekkende rotsformaties met kleine strandjes. Ook liggen ten oosten van Faro diverse ondiepe lagunes en kilometerslange zandige stranden. Die langzaam overgaan in de beroemde steile rotsen. Het achterland is opvallend heuvelachtig. En het is nog relatief onaangetast door het toerisme. Opvallend is dat een deel bestaat uit (naald)bossen die door bosbranden in het recente verleden zijn verwoest. En de vele geplante eucalyptusbomen zorgen ervoor dat het Mediterrane gevoel is verdwenen. Gelukkig is dat op talloze andere plekken nog wel te vinden. In overdaad. De Algarve kent diverse natuurgebieden, waar mens en natuur samen leven en je kunt hier uren wandelen zonder iemand tegen te komen.

Culinair

De keuken van Algarve zit vol met aangename culinaire verrassingen. De specialiteit van de regio is cataplana, een bouillabaisse. Het geheim? Een koperen pot van Arabische origine! Deze pot heet de cataplana, en je raadt het al, er zijn dus heel veel verschillende soorten ‘cataplanas’. De Cataplana wordt gevuld met vlees, vis (zeeduivel en/of hondshaai), mosselen, garnalen, kokkels, aardappels, paprika’s, tomaten en uien.

Een ander favoriet recept is de zeevruchtenschotel met een Portugese rijst de ‘arroz carolino’. Een must zijn de schelpdieren in dit gerecht. Van kreeft tot garnalen, alles is geoorloofd. Arroz de marisco is hetzelfde gerecht als de Spaanse, beter bekende, paella.

En de Algarve heeft het perfecte klimaat voor wijngaarden, dus er zijn dus volop wijnhuizen. De Algarve is opgedeeld in 4 wijnregio’s: Lagos, Portimão, Lagoa en Tavira. Ga op bezoek bij de boer en vraag of je mag proeven.

Klimaat

De Algarve staat natuurlijk vooral bekend als een zon, zee en strandbestemming. Het mediterrane klimaat wat hier heerst, voelt anders door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan, dit zorgt ervoor de de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen. De meeste regen valt hier in de winterperiode van november tot eind maart. De Algarve heeft een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren per jaar wat één van de hoogste van Europa is.

Delen: Facebook Twitter Google Plus LinkedIn Email

Offerte aanvragen

Alle gegevens ingevoerd?

Klik op "Vorige" indien u de invoer alsnog wilt wijzigen en klik op "Verzenden" om de offerte aan te vragen.