Dom Pedro Marina ****

Offerte aanvragen Dom Pedro Marina ****

  • Avenida Tivoli, Vilamoura

Kenmerken voor Dom Pedro Marina ****

  • 4 sterren

Over hotel Dom Pedro Marina

Het onlangs gerenoveerde 4-sterrenhotel Dom Pedro Marina in Vilamoura heeft een zeer onderscheidende uitstraling met een beruchte terracotta-architectuur, op slechts een paar meter van het strand en de jachthaven van Vilamoura. Het is een elegant en zeer gastvrij hotel, ideaal voor een vakantie in de Algarve.
Het Hotel Dom Pedro Marina heeft 101 kamers en 54 suites, waaronder 4 presidentiële suites, met een eigen jacuzzi op het terras. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf de balkons van de kamers, in een combinatie van kleuren tussen het blauw van de zee en de lucht en het groen van de hoteltuinen.

Op een steenworp van het strand

Geniet van recreatieve gebieden in de buitenlucht, zwembaden, terrassen en het heerlijke Italiaanse restaurant Da Pietro, dat de sfeer van een kleine Italiaanse trattoria herschept.
Het Dom Pedro Marina heeft een bevoorrechte locatie, op slechts een paar meter van het strand van Vilamoura, waar u een exclusieve ruimte voor de gasten vindt, met rieten parasols en ligstoelen, ideaal om te ontspannen en naast de jachthaven van Vilamoura.

Tijdens uw golfvakantie zijn de afstanden naar:

Quinta do Lago Laranjal 16 km.
Quinta do Lago North 12 km.
Quinta do Lago South 12 km.
Espiche Golf Course 81 km.

De omgeving

De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal. Een typische strandbestemming volgens velen. Met beroemde rotsen als decor. Inhammen die je beschutten tegen de elementen. Met eindeloze goudgele stranden, helder, warm water en veel zon. Niet voor niets worden deze stranden geregeld tot de mooiste van Europa gekozen. Maar er is meer. Het is bijvoorbeeld ook een goede plek om te voet te verkennen, op een fiets, op een boot, op een surfboard of op een andere manier actief te zijn. Om de opmerkelijke natuur te ontdekken, of de rijke cultuur van de mensen te ontdekken die hier al lang voor de toeristen leefden.

Waar vissers ook nu nog in harmonie met de ruige kust en de zee leven. En landbouwers de heuvels bewerken voor talloze verse groenten. En waar grillige kurkeiken kurken leveren die veel van onze flessen wijn sieren. Al is het oogsten van kurk een uitstervend beroep. Net als dat van landbouwer. Waardoor de natuur weer langzaam de overhand krijgt. Waar zowel dieren en planten als de toeristen van profiteren.

Vroeger was de Algarve een provincie van Portugal, maar het behoort nu tot het district Faro. Wat ook de hoofdstad is. En Faro is voor de meeste toeristen de kennismaking met deze streek. Een streek die feitelijk kampt met een verkeerd imago. Veel mensen denken bij de Algarve aan rijen hotels en appartementen, of zelfs megacomplexen, volle stranden en overlast van veel te veel Duitsers, Engelsen en Nederlanders.

Eerlijk is eerlijk, ook dat is de Algarve. Bij Albufeira, Portimao en Lagos is het landschap bijna geheel ten prooi is gevallen aan het massatoerisme. Wat vooral in het hoogseizoen tot gekte en chaos leidt.

Wie deze streek mijdt of in de andere seizoenen gaat heeft hier geen last van. Sterker nog, je kunt hier uren wandelen zonder iemand tegen te komen. De Algarve kent diverse natuurgebieden, waar mens en natuur samen leven.

Wat niet iedereen weet, is dat het landschap van Algarve zeer gevarieerd is. De kust ten westen van Faro heeft talloze indrukwekkende rotsformaties met kleine strandjes. Ook liggen ten oosten van Faro diverse ondiepe lagunes en kilometerslange zandige stranden. Die langzaam overgaan in de beroemde steile rotsen.

Het achterland is opvallend heuvelachtig. En het is nog relatief onaangetast door het toerisme. Opvallend is wel dat een deel bestaat uit (naald)bossen die door bosbranden in het recente verleden zijn verwoest. En de vele geplante eucalyptusbomen zorgen ervoor dat het Mediterrane gevoel is verdwenen. Gelukkig is dat op talloze andere plekken nog wel te vinden. In overdaad.

Culinair

De keuken van Algarve zit vol met aangename culinaire verrassingen. De specialiteit van de regio is cataplana, een bouillabaisse. Het geheim? Een koperen pot van Arabische origine! Deze pot heet de cataplana, en je raadt het al, er zijn dus heel veel verschillende soorten ‘cataplanas’. De Cataplana wordt gevuld met vlees, vis (zeeduivel en/of hondshaai), mosselen, garnalen, kokkels, aardappels, paprika’s, tomaten en uien.

Een ander favoriet recept is de zeevruchtenschotel met een Portugese rijst de ‘arroz carolino’. Een must zijn de schelpdieren in dit gerecht. Van kreeft tot garnalen, alles is geoorloofd. Arroz de marisco is hetzelfde gerecht als de Spaanse, beter bekende, paella.

En de Algarve heeft het perfecte klimaat voor wijngaarden, dus er zijn dus volop wijnhuizen. De Algarve is opgedeeld in 4 wijnregio’s: Lagos, Portimão, Lagoa en Tavira. Ga op bezoek bij de boer en vraag of je mag proeven.

Klimaat

De Algarve staat natuurlijk vooral bekend als een zon, zee en strandbestemming. Het mediterrane klimaat wat hier heerst, voelt anders door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan, dit zorgt ervoor de de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen. De meeste regen valt hier in de winterperiode van november tot eind maart. De Algarve heeft een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren per jaar wat één van de hoogste van Europa is.

Delen: Facebook Twitter Google Plus LinkedIn Email

Offerte aanvragen

Alle gegevens ingevoerd?

Klik op "Vorige" indien u de invoer alsnog wilt wijzigen en klik op "Verzenden" om de offerte aan te vragen.