Over Jouwgolfreis.nl

Hoe het begon

Het zal in het najaar van 2005 geweest zijn dat ik de eerste golfballen sloeg op een pitch & putt baan aan de Costa Brava in het noorden van Spanje. Ondanks het feit dat ik speelde op een ‘kleine’ baan, zonder drivers, was ik meteen verkocht. Ik vond het zó leuk om te spelen, en vooral ook heerlijk om met vrienden over een baan te slenteren, dat ik de dag daarna eigenlijk meteen weer wilde gaan golfen.

Na een aantal keer op een pitch & putt baan te hebben gespeeld sloeg ik, ook weer in Spanje aan de Costa Brava, op Golf d’Aro Mas Nou, voor het eerst een golfbal weg op een volwaardige 18-holes baan. De uitdaging en het plezier werden alleen nog maar groter!

Waarom Jouwgolfreis.nl

Na een aantal keer op verschillende banen te hebben gespeeld kwam ik erachter dat ik dit het leukst vond. Niet iedere keer op dezelfde baan spelen, maar de uitdaging aangaan op verschillende banen. Hoewel je, als je een aantal keer dezelfde baan speelt, je tactiek, clubkeuze e.d. beter kunt bepalen. Toch, als ik dit het allerleukst vind dan zal dat voor meer golf spelers gelden. En daarom vond ik het vreemd dat eigenlijk alle reisorganisaties hoofdzakelijk kant en klare golfreizen aanbieden. Golfreizen waarbij je gedurende een aantal dagen steeds op dezelfde baan speelt. Dus dit moet ook anders kunnen!! En daarom is Jouwgolfreis.nl ontstaan.

Spanje

De keuze om eerst met golfbanen in Spanje afspraken te maken lag voor de hand. Ieder jaar kom ik hier een aantal keer, ik heb er vrienden wonen en voel me er thuis. Daarnaast zorgen het klimaat, het eten en het toch iets meer ontspannen leven dan in Nederland ervoor dat ik er graag kom. En als ik er dan toch ben kan ik ook golfbanen bezoeken en proberen afspraken te maken. Bijkomend voordeel was dat ik de golfbanen die ik aanbied ook met eigen ogen kon zien, en met het management kon spreken. Op het moment dat ik nu contact heb met een potentiële klant dan weet ik waarover ik praat, ik weet hoe de baan is en met welke mensen ik daar te maken heb.

Tijd om uit te breiden

In het voorjaar van 2018 vond ik dat het tijd werd om nieuwe bestemmingen toe te voegen. Als ik afspraken kan maken met golfbanen in Spanje dan kan dit ook elders. En als ik ’s zomers met de auto naar Spanje rijd, dan kan ik onderweg ook een aantal golfbanen bezoeken. Zo gezegd zo gedaan! In juli 2018 ben ik via golfbanen in België en Frankrijk naar Spanje gereden.

Toen ik die zomer in Spanje vakantie vierde vroeg een Marokkaanse vriend die daar werkt of ik interesse had om in het najaar zijn vaderland te bezoeken, Marrakesh zou de bestemming zijn. En als ik dan toch in Marrakesh ben, dan kan ook weer een aantal banen bezoeken. Ik was aangenaam verrast. Deze golfbanen liggen er perfect bij en de omgeving onderscheidt zich van alles wat je in Europa tegenkomt. Een aanrader om naartoe te gaan, en vooral om dan ook het hele ‘Marrakesh gevoel’ te beleven.

Toch was ik nog niet klaar in 2018. Het einde van het jaar naderde en ik had voldoende tijd tussen kerst en oud & nieuw. Om deze tijd zinvol in te vullen heb ik contact opgenomen met diverse golfbanen aan de Algarve en ben daar enkele dagen naartoe gegaan om golfbanen te bezoeken. Wat ik daar aantrof waren golfbanen die in topconditie zijn! Naast golfbanen die er fantastisch bij liggen zijn de weersomstandigheden er gedurende het hele jaar goed. Dit maakt dat de Algarve een interessante bestemming is om een golfvakantie te vieren.

Graag help ik u bij het samenstellen van een onvergetelijke golfvakantie. Vul het offerteformulier in, stuur een email naar info@jouwgolfreis.nl, gebruik de chatfunctie, of neem telefonisch contact op om te laten weten wat jouw volgende golfreis is!

Freek Clerk