De golfbaan van Club de Campo del Mediterranéo
Tijdens uw golfvakantie naar Valencia een uitstapje maken naar de golfbaan van Club de Campo del Mediterráneo is méér dan de moeite waard, deze golfbaan is écht een juweeltje. De ligging is fantastisch, in een breed dal tussen de bergen op ongeveer 6 km van de Middellandse Zee.
De fairway en green-side bunkers op deze golfbaan zijn slim geplaatst en zichtbaar genoeg om uw tactiek te helpen bepalen. De baan wordt omringd door een variëteit van bomen zoals olijfbomen, pijnbomen en johannesbroodbomen. Een paar geïsoleerde bomen vragen om precieze shots, kleine vijvers komen in het spel op zeven holes. De greens zijn zeer snel, net zoals op de PGA US Tour (dit is namelijk de thuisbasis van Sergio Garcia), en zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze uitdagend, moeilijk te lezen en vereisen een uitstekende touch.
De baan is over het algemeen vlak en het gebruik van een buggy is niet persé nodig. Deze baan is geschikt voor zowel de golfer met een hogere als met een lagere handicap, iedereen die een bezoek brengt aan deze baan tijdens zijn golfvakantie beleeft een geweldige golfdag.
Deze golfbaan is gastheer geweest van diverse nationale en internationale toernooien, waaronder het bekende Castello Masters.
Greenfee tarieven vanaf | € 65,-- |
---|---|
Maximale HCP man/vrouw | 28/36 |
De omgeving
Valencia ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee en aan de rivier de Turia. De stad geldt als geboorteplaats van de paella, één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De stad wordt ook wel sinaasappelstad genoemd.
Het architectonische hoogtepunt van de stad is de Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit cultureel wetenschappelijk complex bestaat uit een operagebouw, een planetarium, een Laserium, een wetenschapsmuseum, een wandelpromenade met een botanische tuin en een oceanografisch park in open lucht. De stad heeft tevens een aantal populaire stadstranden.
Culinair
De gastronomie van Valencia is typisch mediterraans en een reflectie van de cultuur van de stad en haar omgeving. Er worden veel mediterrane groenten, fruit, vis en schaaldieren gegeten en relatief weinig vlees. Het hoofdbestanddeel van de Valenciaanse keuken is rijst, het bekendste voorbeeld daarvan is natuurlijk de paella, die overigens op honderden manieren kan worden bereid. Een ander Valenciaans rijstgerecht is ‘arros al forn’, rijst uit de oven met tomaten, longaniza (een mediterraanse worst), morcilla (een Noord-Spaanse worst), aardappels, varkensribben en kikkererwten. De ‘arros a banda’ bestaat uit gegrilde rijst met verschillende soorten vis en groenten en ‘arros amb fesols i naps’ is een soepachtig rijstgerecht met witte bonen en koolraap.
Klimaat
Valencia heeft een typisch mediterraan klimaat dat onder de invloed staat van de Middellandse zee. Als er in het binnenland van Spanje overvloedige regenbuien zijn geweest dan kan de rivier de Turia overstromingen in Valencia veroorzaken, dit gebeurt hoofdzakelijk in de herfstperiode. Als je van de zon houdt ben je in en rondom Valencia aan het goede adres. Golfen kun je in deze omgeving het hele jaar waarbij het voor- en najaar de beste momenten in het jaar zijn.