De golfbaan van Dom Pedro Millennium Golf Course
Met de opening van de Dom Pedro Millennium Golf Course vestigde de Algarve definitief haar naam als één van Europa’s meest geliefde golfbestemmingen. Kenners beweren dat deze opening van de Millennium Golf Course cruciaal was om deze regio in Portugal de status te geven die het tot op de dag van vandaag heeft.
Met de aanleg in het jaar 2000 van negen gloednieuwe holes, gecombineerd met de opgeknapte binnenwaartse helft die eerder deel uitmaakte van de oorspronkelijke 27-holes golfbaan van Dom Pedro Laguna, ontstond een meer open baan vergeleken met de andere banen van Dom Pedro. Ondanks het feit dat hole 3 t/m 7 zijn ontworpen in traditionele Algarve stijl, slingerend tussen de torenhoge dennen door. Voor velen lijkt dit stuk van Dom Pedro Millennium op de fairways van de Dom Pedro Old Course Golf Club en de Dom Pedro Pinhal Golf Course, die smaller worden en een grotere nauwkeurigheid vereisen. Een aantal meren, met name interessant op de holes 17 en 18, verrijken de overgebleven holes van de Dom Pedro Millennium Golf Course en bieden een aantal fantastische risico- en beloningsgolfscenario’s.
De baan biedt een echte mix qua layout van klassiek en modern, en biedt een geweldige eerlijke test van golf voor alle niveaus.
Greenfee tarieven vanaf | € 115,-- |
---|---|
Maximale HCP man/vrouw | 28/36 |
De omgeving
De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal. Een typische strandbestemming volgens velen. Met beroemde rotsen als decor. Inhammen die je beschutten tegen de elementen. Met eindeloze goudgele stranden, helder, warm water en veel zon. Niet voor niets worden deze stranden geregeld tot de mooiste van Europa gekozen. Maar er is meer. Het is bijvoorbeeld ook een goede plek om te voet te verkennen, op een fiets, op een boot, op een surfboard of op een andere manier actief te zijn. Om de opmerkelijke natuur te ontdekken, of de rijke cultuur van de mensen te ontdekken die hier al lang voor de toeristen leefden.
Waar vissers ook nu nog in harmonie met de ruige kust en de zee leven. En landbouwers de heuvels bewerken voor talloze verse groenten. En waar grillige kurkeiken kurken leveren die veel van onze flessen wijn sieren. Al is het oogsten van kurk een uitstervend beroep. Net als dat van landbouwer. Waardoor de natuur weer langzaam de overhand krijgt. Waar zowel dieren en planten als de toeristen van profiteren.
Vroeger was de Algarve een provincie van Portugal, maar het behoort nu tot het district Faro. Wat ook de hoofdstad is. En Faro is voor de meeste toeristen de eerste kennismaking met deze streek.
Wat niet iedereen weet, is dat het landschap van Algarve zeer gevarieerd is. De kust ten westen van Faro heeft talloze indrukwekkende rotsformaties met kleine strandjes. Ook liggen ten oosten van Faro diverse ondiepe lagunes en kilometerslange zandige stranden. Die langzaam overgaan in de beroemde steile rotsen. Het achterland is opvallend heuvelachtig. En het is nog relatief onaangetast door het toerisme. Opvallend is dat een deel bestaat uit (naald)bossen die door bosbranden in het recente verleden zijn verwoest. En de vele geplante eucalyptusbomen zorgen ervoor dat het Mediterrane gevoel is verdwenen. Gelukkig is dat op talloze andere plekken nog wel te vinden. In overdaad. De Algarve kent diverse natuurgebieden, waar mens en natuur samen leven en je kunt hier uren wandelen zonder iemand tegen te komen.
Culinair
De keuken van Algarve zit vol met aangename culinaire verrassingen. De specialiteit van de regio is cataplana, een bouillabaisse. Het geheim? Een koperen pot van Arabische origine! Deze pot heet de cataplana, en je raadt het al, er zijn dus heel veel verschillende soorten ‘cataplanas’. De Cataplana wordt gevuld met vlees, vis (zeeduivel en/of hondshaai), mosselen, garnalen, kokkels, aardappels, paprika’s, tomaten en uien.
Een ander favoriet recept is de zeevruchtenschotel met een Portugese rijst de ‘arroz carolino’. Een must zijn de schelpdieren in dit gerecht. Van kreeft tot garnalen, alles is geoorloofd. Arroz de marisco is hetzelfde gerecht als de Spaanse, beter bekende, paella.
En de Algarve heeft het perfecte klimaat voor wijngaarden, dus er zijn dus volop wijnhuizen. De Algarve is opgedeeld in 4 wijnregio’s: Lagos, Portimão, Lagoa en Tavira. Ga op bezoek bij de boer en vraag of je mag proeven.
Klimaat
De Algarve staat natuurlijk vooral bekend als een zon, zee en strandbestemming. Het mediterrane klimaat wat hier heerst, voelt anders door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan, dit zorgt ervoor de de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen. De meeste regen valt hier in de winterperiode van november tot eind maart. De Algarve heeft een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren per jaar wat één van de hoogste van Europa is.